Gå til Aaben Dans i teatret på Musicon

Få mere bevægelse, fællesskab og danseglæde i hverdagen. Meld dig til et af vores hold i dans og udtryk, hvor det er professionelle dansere, der underviser.
Det foregår på teateret, der hvor vi både skaber og viser vores forestillinger. Undervisningen er for alle, uanset om man har danset før eller er begynder.
Vi udbyder nye hold hvert semester.

Dansehold forår 2024

5-7 år – selv (uden en voksen)

Mandage kl. 16:30-17:15

8/1-15/4 2024 (Undtagen vinterferien i uge 8)
Dans, leg og bevægelse

12 gange. Datoer: 8/1, 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 26/2, 4/3, 11/3, 18/3, 8/4 og 15/4
Merete Dam
540 kr.
Tilmeld
Læs mere
Teens og unge

Mandage kl. 17:30-18:50.

8/1-15/4 2024 (Undtagen vinterferien i uge 8)
Dans & Performance

12 gange. Datoer: 8/1, 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 26/2, 4/3, 11/3, 18/3, 8/4 og 15/4
Merete Dam
960 kr.
Tilmelding
Læs mere
25+

Mandage kl. 19:00-20:30

8/1-15/4 2024 (Undtagen vinterferien i uge 8)
Dans for voksne, 25+ år,

12 gange. Datoer: 8/1, 15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 26/2, 4/3, 11/3, 18/3, 8/4 og 15/4.
Merete Dam
1080 kr.
Tilmelding
Læs mere

Praktiske informationer

Om undervisningen

Egnsteatret Aaben Dans arbejder med dansen og kroppen som udtryksform. Vi bygger bro mellem den professionelle scenedans og vores lokalmiljø gennem forestillinger og kunst- og performancerelateret undervisning og aktiviteter.

Teatrets kunstneriske arbejde med at skabe nye forestillinger er kernen i alle vores aktiviteter. Herfra trækker vi de erfaringer om bl.a. kreativitet, kunstneriske processer, samarbejde og performance, som vi deler og arbejder videre med i vores undervisning, der er karakteriseret ved et ikke-konkurrerende og samskabende miljø, hvor den individuelle udvikling samtidig tilgodeses.

Aaben Dans tilbyder danseundervisning til folk i alle aldre. Undervisningen foregår på teatret på adressen Aaben Dans, Rabalderstræde 10, Musicon, 4000 Roskilde.

Aaben Dans er for alle

Aaben Dans er for alle, både hvis man har danset før, og hvis man lige er startet. Vi har gode og inkluderende undervisere og lette adgangsforhold, fordi vi ønsker mangfoldighed i teatret og til vores danseundervisning både hvad angår alder, erfaring, køn, fysiske og psykiske udfordringer, etnicitet, sprog og geografisk spredning.

Kernen i undervisningen er at skabe danseglæde gennem et kreativt og fysisk arbejde med egen krop og gennem samarbejdet med andre.

Træningen er bygget op omkring grundelementerne opvarmning, øvelser, lege, bevægelser, improvisation, små koreografier og udstrækning. Ud fra niveauet på holdet går vi i dybden med teknik og udtryk og skaber selv små stykker. Genremæssigt er omdrejningspunktet moderne, kreativ dans.
Vi træner i tøj, der er til at bevæge sig i og bare fødder/sokker eller gymnastiksko. Vi har ikke særlig store badefaciliteter her, men man kan godt klæde om.

Særligt om holdene Dansestund 3-5 år og Dans, leg og bevægelse 5-6 år med forældre v. Katrine Johnsen”. På disse hold danser den voksne med på samme vilkår som børnene. Vi leger danseudtrykket frem med historier, fantasi og masser af bevægelse; hopper i vandpytter og ruller i skovbunden og finder måske helt nye måder at bevæge kroppen på. Det kræver ikke nogen forudsætninger andet end lysten til at kaste sig ud i dansens univers i børnehøjde.

Børne- og ungeholdene viser deres arbejde til sæsonafslutning, og nogle af holdene opviser indimellem ved danseevents og -begivenheder for eksempel Rabalder og dansefestivalen for børn og unge SWOP.

I Aaben Dans vil vi gerne knytte vores dansehold til teatret og vores aktiviteter. Og når muligheden byder sig, ser vi de aktuelle danseforestillinger, der spiller hos Aaben Dans (m. særskilt deltagerbetaling).

Begynd med en prøvetime

Nye tilmeldte begynder altid med at komme til en prøvetime den første gang, de kommer til undervisning på Aaben Dans. Det giver mulighed for, at man kan se det hele an, inden man tilmelder sig og betaler kontingentet for den fulde sæson. Prøvetimen koster 50,- kr. Hvis man fortsætter efter første gang, indbetaler man det resterende af kontingentet i den efterfølgende uge. Det er muligt at benytte sig af dette tilbud en gang pr. deltager.

Tilmelding og kontingent

Man kan tilmelde eller gentilmelde sig på mail billet@aabendans.dk  eller via tilmeldingsknapperne her på siden.

Skriv barnets/deltagerens navn, og hvilket hold I tilmelder jer, et telefonnummer samt mailadresse.
Ring til os på tlf. 35 82 06 10, hvis du er i tvivl om noget.

Ved tilmeldinger pr mail, får I en bekræftelse med betalingsvejledning. I er først endeligt optaget på holdet, når betalingen er registreret.

Prøvetime- og/eller kontingentet tilbagebetales ikke. Der er ingen søskenderabat.

Om underviserne - Katrine og Merete

Merete Dam – er uddannet i moderne dans fra Laban Centre i London og danseformidleruddannelsen fra statens scenekunstskole.

For Aaben Dans og Dansefyrtårnet ROK underviser Merete både vores mandags-dansehold og på skoler i kommunen og regionen for både elever og lærere. Dertil har hun undervist på Showakademiet, AL-dans og Love2dance i en årrække. Pt. er Merete fast tilknyttet Ishøj Kulturskole, og har også freelancejobs som danseformidler for bl.a. dansekonsulenterne og som koreograf for bl.a. Herlev revy og Teater.

I regi af Aaben Dans og ROK underviser Merete i moderne dans, men stilistisk favner hun også showdance, streetdance show, balletteknik og stepdans.

Katrine Johnsen er uddannet moderne danser fra Balletakademiet i Gøteborg, Sverige og har arbejdet med dans og scenekunst i bla. Sverige, Danmark, New York og senest Berlin, hvor hun arbejdede med børnedans og -koreografi hos Dulce Pessoa.

Hun har siden 2014 undervist faste børne- og familiehold bl.a. i Stands&Dans og har lavet workshops og forløb med børnedans i  København og omegn. Som en del af Åbent Dagtilbud under Kbh. Kommune, laver Katrine danseforløb med børn og pædagoger i daginstitutioner, og har undervist pædagoger i at bruge dans/bevægelse i deres arbejde.

I sin undervisning bruger Katrine historiefortælling og kreativitet som udgangspunkt for at bevæge sig ind i dansens univers med børnene – der er leg med musik, rytme og forskellig bevægelsesdynamik, og plads til børnenes eget udtryk.

For de unge trækker hun især på sin egen internationale erfaring med moderne-, jazz- og showdance, hvor også koreografi og improvisation kommer til at give deltagerne et kreativt twist.

Fritidspasordning - Hjælp og støtte til børn og unge

Roskilde Kommune ønsker at give børn og unge lige muligheder for at deltage i forenings- og fritidslivet. Fritidspasordningen er målrettet ikke-foreningsaktive børn og unge i alderen 6-17 år fra familier bosat i Roskilde Kommune.  Fritidspasordningen tilbyder bl.a. kontingenttilskud og følgeordning
Læs mere om Fritidspasordningen og find ansøgningsskemaet her…