2024

Alle

SWOP festival 2024

2. - 6. maj 2024
International dansefestival for børn og unge

Læs mere

2023

16+

Aabent Laboratorium – on tour

7. december 2023
Aabent Laboratorium – on tour præsenterer nye korte værker og værker på vej. Publikum kan glæde sig til i alt fire korte forestillinger skabt af fire talentfulde koreografer med base i Danmark. Værkerne er personlige, til tider hudløse, til tider humoristiske og undersøger alt fra ubeslutsomhed til selvkærlighed; vigtigheden af at erindre; værdien i at give slip.

Læs mere
15+

Aabent Rum: RIPE BODY

26.-27. oktober 2023
RIPE BODY er en genreoverskridende solo-danseforestilling i to dele, der søger at redefinere vores forståelse af femininitet.

Læs mere
7+

Hvad kan den - og hvad skal den?

9.–23. september 2023
En boblende frisk fysisk forestilling med tre dansere – fire stole – en lampe og et bord. Kroppen kan alt muligt. Men hvad skal kroppen? Den skal sidde ordentligt skal den! Hvorfor gør vi det, vi gør? Og hvorfor må vi det vi må? Og hvorfor må vi ikke det, vi ikke må? Nu vender vi det vi har lært på hovedet!

Læs mere
16+

Spacing Out

10.–13. maj 2023
En stedsspecifik forestilling ved de nyanlagte Lynghøjsøer i Roskilde.

Co-produceret af Aaben Dans + Institute of Interconnected Realities
Læs mere
14+

Sisterhood

4.-18. februar 2023
En pulserende forestilling der hylder søsterskabets mange følelser 

Læs mere

2020-2022

Voksen

Aabent Rum

2.-3. december 2022
Velkommen til afslutningen af Aaben Dans´ udviklingsprogram i 2022. Tre kunstnergrupper har arbejdet i Roskilde over året – de har haft frie hænder til at arbejde med netop det kunstneriske projekt, som var vigtigt for dem.

Læs mere
Voksen

Aabent Laboratorium

27. oktober 2022
Velkommen til AABENT LABORATORIUM med 5 forestillinger, der spænder over emner som den feminine krop, street art, tiden efter krigen, hukommelse og altings forbundethed. Vi slutter aftenen med en Artist talk for dem der har lyst.

Læs mere
Voksen

Damekrop - on tour

24. september-14. oktober 2022
En billedrig forestilling om kroppen i overgang. Hvad sker der – hvordan er det – hvor er den på vej hen? Om at miste kontrollen og indse at alt er til låns…

Læs mere
16+

The show by The Meatlump

8.-10. juni 2022
Velkommen til en danseforestilling i koncertform. Vi vil overgive os til vores drømme og ønsker, omfavne vores mislykkedes forsøg og hengive os til vores indre dyr og inderlige danse. Vi er på en mission for at øge glæden og fornøjelsen ved den bevægende krop.

Læs mere
Alle

SWOP festival

5.-9. maj 2022
Hvert andet år er SWOP-år, hvor foråret farves af festivalens væld af danseforestillinger og -aktiviteter. Hvor gader, scener og pladser lægger grund til festligt samvær i Roskilde – for børn, unge og voksne der mødes om kunstneriske oplevelser af høj kvalitet. Hvor Roskilde er hjertet i en international, enestående begivenhed.

Læs mere
Voksen

Aabent Laboratorium

10. marts 2022
Tre stærke solo- forestillinger fra morgendagens koreografer. Aaben Dans har udvalgt tre afgangs-værker af de studerende fra Den Danske Scenekunstskole og viser dem helt særligt i Roskilde. Forestillingerne tager udgangspunkt i evolution, lyst og matematik. Baren er åben og efter aftenens program er der mulighed for at ”summe” på oplevelsen i snak med performerne. BILLETTERNE ER GRATIS, men skal bestilles på forhånd.

Læs mere

Happy end

16.-17. december 2021
Dans, æstetik og fortællinger i den aldrende krop Sammen med plejehjemsbeboere i Roskilde undersøger vi den gamle krops dans, æstetik og fortællinger og inviterer indenfor til en hudløst ærlig og livsbekræftende danseforestilling om livet under alderdommens rynkede hud.

Læs mere
15+

Oceanic

9.-10. december 2021
En refleksion over det at lytte og lydens hierarkier Den markante danske koreograf Marie Topp gæster Roskilde med sin nyeste forestilling, hvor lyd og krop flyder sammen med Julia Gietz’s særlige komposition.

Læs mere
15+

Sprækker

13.-26. november 2021
En usædvanlig danseperformance og -installation inspireret af både videnskab og natur. Den 90 meter lange og råkolde HAL9 i Roskilde danner rammen om SPRÆKKER, hvor professionelle dansere, flankeret af statister og lyd-, lys- og videoinstallationer maner en ny følsomhed frem i en verden, hvor menneskets aftryk er accelererende.

Læs mere
Voksen

Aabent Laboratorium

16. september 2021
Performancekunst på kanten - Aabent Laboratorium viser denne aften en samling af 4 forskellige og særegne værker kurateret af Institute of Interconnected Realities.

Læs mere
15+

Just ok

3.-4. juni 2021
Just ok er den anden forestilling i en trilogi, som adresserer, hvordan dans kan huse et rum for tab. Trilogien behandler tomhed relateret til sorg, og hvordan noget kan være så smertefuldt tilstede og på samme tid så fuldkomment borte.

Læs mere
15+

Pour it

20.-22. maj 2021
Pour it er en strøm af portrætter over venskabet og vandkanten. Et værk der flyder mellem økosystemer, dvæler ved vandige kroppe og danser med foranderlige aspekter af kærlighed.

Læs mere
8+

Jordnær

24-29. april 2021
En absurd og underfundig vandreforestilling i Boserup Skov Tag høretelefonener af og gå med på en eventyrlig skovtur i Boserup Skov. Her skal der hverken fanges Pokemoner eller løbes 10 km, men alligevel ser vi sære væsener i trætoppene og måske kommer pulsen lidt i vejret, når noget ukendt dukker op af vandet eller findes i jorden.

Læs mere
Voksen

Aabent Rum - Micro festival

10–12. december 2020
Aaben Dans har i 2019/2020 inviteret koreograferne Antoinette Helbing, Georgia Kapodistria og Amalia Kasakove/Anna Lea Ourø til at arbejde i salen med deres kunstneriske virke. De har selv bestemt, hvad der giver mening at arbejde med – lige der, hvor de står i deres kunstneriske karriere.

Læs mere
Voksen

Aabent Laboratorium

28. januar 2021
Aabent Laboratorium viser værker i udvikling af fem unge koreografer og grupper, der alle kredser om vigtige emner og udtryk. Billetterne er gratis, baren er åben og efter aftenens program er der mulighed for at tale med de medvirkende i en Artist talk.

Læs mere
6 mdr.+

Hvad er det?

12.–26. september 2020
En forestilling om nysgerrighedens drivende kraft. Nysgerrigheden er den største drivkraft, når det lille barn skal lære verden at kende. En drift der kan vare hele livet. Med bevægelse og dans udforsker danserne både kroppen og rummet uden at tage noget for givet. Forestillingen er skabt af de velrenommerede koreografer og iscenesættere Thomas Eisenhardt og Kamilla Wargo Brekling i samarbejde med danserne Antoinette Helbing og Ole Birger Hansen til musik af Fredrik Lundin og i en scenografi af designduoen KASPERSOPHIE.

Læs mere

Kulturdage på Musicon

5.-6. september 2020
Oplev professionelle dansere, Mini-forestillingerne TIPPING POINT samt Østervangsskolens musikklasse give den gas med sambarytmer og bevægelse. Og ikke mindst værket NEOCLASSICAL SPACE DISCO af Adam Fenton til kulturdagene på Musicon.

Læs mere
Alle

SWOP festival

30. april–5. maj 2020
SWOP er desværre aflyst pga. covid-19. International dansefestival for børn og unge. Det er en tung og trist, men nødvendig beslutning, vi har truffet om at aflyse vores skønne SWOP festival, der skulle have glædet en masse mennesker i slut april/begyndelsen af maj. Men som verden ser ud nu med Covid-19, der raser, er det ikke ansvarligt overfor hverken publikum, kunstnere, frivillige eller personale at gennemføre en international dansefestival for børn og unge. Vi håber, at alle er raske og kommer igennem krisen på bedst mulig vis. Vi arbejder videre med fremtidige projekter og glæder os til at vi kan komme til at bevæge os sammen – forhåbentlig meget snart. Hold humøret oppe derude! Kærlige, digitale, dansehilsener Aaben Dans og SWOP festivalen.

Læs mere
Voksen

Aabent Laboratorium

26. marts 2020
Aabent Laboratorium viser værker i udvikling af fem unge koreografer og grupper, der alle kredser om vigtige emner og udtryk. Billetterne er gratis, baren er åben og efter aftenens program er der mulighed for at tale med de medvirkende i en Artist talk.

Læs mere

2017-2019

10+

Tre vise mænd

16. november - 6. december 2019
EN MODERNE DANSEFORTÆLLING OM AT SØGE, FINDE OG GIVE - Myten om de vise mænd ligger dybt i den kristne kultur. Historien er gammel, men stadig aktuel. Tre mænd leder efter en, de har hørt kan redde verden. De har taget gaver med til ham. Hvem finder de? Aaben Dans bringer den gamle myte ind i det 21. århundrede. Forestillingen er for børn fra 10 år samt unge og voksne.

Læs mere
12+

W/hole

31. august - 2. september 2019
Om alle huller i hele verden. Huller er skræmmende, og huller er spændende. Huller er muligheder, og nogle huller er helt umulige at begribe. Der er så mange huller, at vi aldrig når helt til bunds. W/hole følger de to jonglører Samuel Gustavsson og Petter Wadsten og deres fælles fascination af alle hullerne omkring dem. En coproduktion mellem Aaben Dans og Rapid Eye

Læs mere
8+

Når jeg lukker øjnene

26. - 27. november 2018
En poetisk og fysisk forestilling om sorg Vi har begravet farfar. Men det var kun hans krop vi begravede. Farfar er stadig lyden af kontrabas, store ru hænder, kogt torsk med sennepssovs og duften af hav. Når jeg lukker øjnene, er farfar her stadig. To børn har begge mistet, og da farfar blev begravet, kom sorgen og gjorde dem selskab. Sorgen er som et varmt tæppe, som de kan putte sig i og mindes farfars dufte og stemme. Men sorgen er også tung og mørk – en voldsom storm, et tavst spøgelse. Nogle gange fylder sorgen hele rummet, andre gange kan de lægge den til side som en bylt. Men den er altid til stede. Når jeg lukker øjnene, er en koreografisk forestilling for de 8-11-årige, skabt på baggrund af Jesper B. Carlsens manuskript af samme navn.

Læs mere
6+

Ai-Ai-Ai!

2. - 12. oktober 2018
En humoristisk forestilling om krop og teknologi Teknologien er over os, i os og mellem os. Vi elsker at spille. tjekke snapchats, sende sms´er, se Youtube og gå på nettet – på hver vores skærm. Vi er i kontakt med hele verden – men måske slet ikke med ham eller hende, der står ved siden af. Eller os selv. Hvad gør man, når man gerne vil lege med en, der hellere vil blive ved sin skærm? Hvornår er man egentlig sådan rigtig sammen med nogen? Og hvad hvis den man er sammen med faktisk er en maskine?

Læs mere
Alle

SWOP festival

3. – 7. maj 2018
International dansefestival for børn og unge. Utæmmelige hollandske vilddyr, MAXI golf for hele kroppen og sveddryppende belgisk 90´erfest. Der bliver gang i den til SWOP festival 2018 med dans i gadebilledet, hinkeruder, paprør, fangeleg, følsomme radikale, Sanddseerske og børn og unge på scenen. Alle forestillinger er udvalgt med omhu og kærlighed og de har alle indhold, der er relevant i hele menneskelivet.

Læs mere
15+

Med hånden på hjertet

16. - 29. september 2017
En danseperformance i mørke. MED HÅNDEN PÅ HJERTET er et udtryk for ærlighed, en arabisk hilsen og en positur man kan indtage ved afsyngelse af fædrelandssange.

Læs mere
5+

Marsmand

4. - 5. april 2017
Marsmand ankommer ved en fejltagelse her på jorden, i teatersalen. Marsmand forsøger at kommunikere til os gennem bevægelser, lyde, musik og mærkelige ting, som han medbringer i sin flyvende tallerken. Han forstår ingenting.

Læs mere
Voksen

Åbent Laboratorium

24. marts 2017
Aaben Dans byder velkommen til vores platform for “upcoming” dansere og koreografer: En spændende aften, hvor publikum oplever, hvad der sker på dansescenen nu og i fremtiden.

Læs mere
12+

What do you think?

25. februar - 11. marts 2017
Hvad tror DU Anne Sofie, Clara Luna, Elin, Laura, Linnea, Liv, Maja og Sofie tænker? Mød dem i danseforestillingen ”WHAT DO YOU THINK?” med koreografi af belgiske Hendrik Lebon.

Læs mere

2014-2016

Voksen

Åbent Laboratorium

24. november 2016
Aaben Dans byder velkommen til vores platform for “upcoming” dansere og koreografer: En spændende aften, hvor publikum oplever, hvad der sker på dansescenen nu og i fremtiden.

Læs mere
Alle

Tre ben

3. - 14. september 2016
En forestilling om støtte. Når vi træder ind i livet, har vi brug for al den støtte, vi kan få. Ligesom i slutningen af livet når kroppens kræfter rinder ud. Og gennem livet har vi brug for hinanden for at holde balancen. TRE BEN er en humoristisk og rørende rejse gennem livets faser, hvor vi alle har brug for støtte.

Læs mere
Alle

SWOP festival

28. april - 2. maj 2016
International dansefestival for børn og unge

Læs mere
Voksen

Åbent Laboratorium

24. november 2015
Aaben Dans byder velkommen til vores platform for “upcoming” dansere og koreografer: En spændende aften, hvor publikum oplever, hvad der sker på dansescenen nu og i fremtiden.

Læs mere
7+

Total!dans!

16. - 20. november 2015
Involverende danseforestilling der skabes i mødet mellem professionelle dansere og deltagende børn

Læs mere
Voksen

Horisonten

11. september - 10. oktober 2015
En bevægende teaterforestilling om hjertets og fysikkens love

Læs mere
Voksen

Åbent Laboratorium

5. maj 2015
Aaben Dans byder velkommen til vores platform for “upcoming” dansere og koreografer: En spændende aften, hvor publikum oplever, hvad der sker nu og i fremtiden. Aftenen er denne gang sammensat af 3 små stykker og et lille filmprogram.

Læs mere
Dansens dag

Dans er for alle!

29. april 2015
Også for kulturministeren og borgmesteren i Roskilde. Aaben Dans fejrer den internationale Dansens Dag 29. april i Roskilde i samarbejde med Dansehallerne/Ta´ fat om dansen. Vi benytter dagen til at få danset igennem og få spredt Årets Dans, som Thomas Eisenhardt har koreograferet i år!

Læs mere
12+

I my mini me

28. februar - 14. marts 2015
En forestilling om at have rod i skabet og identiteten

Læs mere
3 mdr.+

Babyspace

1. januar - 31. december 2015
En stemningsfyldt forestillingsinstallation for babyer på 3-12. mdr. og deres voksne

Læs mere
Voksen

Åbent Laboratorium

28. oktober 2014
Platform for nye koreografer. Fire små forestillinger af nye koreografer. God stemning. Gratis entre.

Læs mere
Voksen

Kærlig hilsen Roskilde

5. - 14. september 2014
Det er et fuldstændigt almindeligt kvarter. Folk bor ved siden af, over og under hinanden. Man går på arbejde og i skole, en tur og kommer hjem igen. Fremmede kører lige forbi, uden at se til siden. Det er alt for almindeligt til at man lægger mærke til det. Men tag ikke fejl. Her leves livet af mennesker med drømme, længsler og passioner.

Læs mere
Alle

SWOP festival

26. april – 3. maj 2014
International dansefestival for børn og unge

Læs mere
12+

15 Sekunders Berømmelse

1. - 15. februar 2014
En satirisk og tankevækkende forestilling om jagten om berømmelse.

Læs mere

2011-2013

4+

HANe og HUNd

14. - 29. september 2013
En forestilling der sprutter af vild musik, sjove bevægelser og store spørgsmål.

Læs mere
Voksen

Åbent Laboratorium

8. oktober 2013
Aaben Dans er stolte af at kunne præsentere Keren Levi, der er på et 4 ugers gæsteophold i Roskilde!

Læs mere
Voksen

Åbent Laboratorium

16. maj 2013
Vi er stolte af at præsentere vores trippelprogram af up-coming koreografer. Kom og kig!

Læs mere
Dansens dag

Tidsmaskinen

28. april 2013
Gratis for hele familien – også for unge. Opvisninger, workshops, bål, ballonkonge, små forestillinger om Roskilde

Læs mere
15+

I svanesøen

26. februar - 21. marts 2013
I SVANESØEN er en krads og absurd historie om en mand, der suger al liv ud af sine omgivelser for at bruge det i sine kunstværker, hvor han genskaber verdenen præcis som det passer ham.

Læs mere
8-10 år

Blad duetten

31. oktober 2013
for børn der elsker efterårsblade. International visning for børn 8 – 10 år.

Læs mere
Voksen

Salut, mon frére!

31. oktober 2012
En forestilling om at være fremmed - Velkommen til Åbent Laboratorium 2! En platform, hvor Aaben Dans præsenterer nye og dygtige koreografer

Læs mere
12+

Made in Roskilde

22. - 28. oktober 2012
Powerful forestilling om livet i Roskilde lige her og nu! Made in Roskilde er en co-produktion mellem Dansstationens Turnékompagni i Malmø, DOP (Dorte Olesen Production), Roskilde Musiske Skole og Aaben Dans, Roskilde

Læs mere
Voksen

Åbent Laboratorium

5. oktober 2012
It Swans me & The every day life - Vi inviterer til Åbent Laboratorium med nye talentfulde koreografer...0g det er gratis

Læs mere
Alle

SWOP Festival

19.-27. maj 2012
Glæden ved dans kan deles af alle mennesker. Uanset alder, køn og kulturel baggrund har vi kroppen til fælles. En krop der kan udtrykke sig og fortælle historier. Vi er glade for at byde velkommen til SWOP, der er en fest for dansen, kroppen og kreativiteten på tværs af alle mulige grænser.

Læs mere
15+

Butterflies

2. - 18. februar 2012
Pulserende bokseenergi for fuld skrue møder sprækker af skrøbelig skønhed i Butterflies – en danseforestilling for voksne af makkerparret Thomas Eisenhardt og Catherine Poher

Læs mere
6 mdr.+

Igen

24. september - 4. oktober 2011
Holdet bag den Reumertnominerede babyforestilling Mig Dig Os gør det igen.. En danseforestilling for småbørn og deres voksne om livets frydefuldhed

Læs mere
Voksen

Elskende

3. - 16. marts 2011
Tre kærlighedshistorier i én. Kærlighed mellem en mand og en kvinde, mellem en mor og søn og til livet i al almindelighed

Læs mere

2008-2010

Lykkeprojektet i Roskildes gader

2009 - 2010
En krops-, danse- og billedforestilling om møder og mure

Læs mere
6+

Jeg ved hvor din hus den bor!

11. - 21. september 2010
En visuel danseforestilling om mennesker, møder og mure for børn og voksne.

Læs mere
Voksen

Show real

9. – 20. februar 2010
Et show om virkeligheden – er virkeligheden et show? Underholdende humoritisk tankevækkende uhyggelig.

Læs mere
14+

Ind under huden

22. – 31. oktober 2009
En forestilling om krop, identitet, tiltrækning og køn.

Læs mere
Voksen

Psychomachia – de syv dødssynder

6. – 16. maj 2009
Syv mænd – to musikere og fem dansere – billedeliggør i syv scener menneskets evige splittelse, fanget i kampen mellem modsætninger.

Læs mere
6 mdr.+

Mig dig os

13. – 28. september 2008
Sansemættet danseforestilling om mig og dig og det vi er sammen. En småbørnsforestilling.

Læs mere
Voksen

Closer

19. februar – 5. marts 2008
Forestillingen ”Closer” er en hybrid mellem film, billedkunst, musik og dans.

Læs mere

1996-2007

6+

Arme og ben

6. – 17. marts 2007
Og nogen ind imellem. En humoristisk danseforestilling om og med kroppen – for børn og deres voksne.

Læs mere
Voksen

New Value®

26. oktober – 8. november 2007
Humoristisk grænseteater der folder sig ud i rablende satire.

Læs mere
Voksen

Blueprint

12.- 27. januar 2006
En dansekoncert. Seks danseres kroppe får musikalsk sjæl af livemusikerne Peter Bastian og Marilyn Mazur der er placeret midt på scenen.

Læs mere
Voksen

Konstruktion Menneske

30. september – 7. oktober 2005
Det er mennesket iscenesat på et kunstmuseum.

Læs mere
Voksen

Børsen Roadshow

7. september – 2. november 2004
Markedet har brug for kunst!

Læs mere
3.-6. klasse

Musik og krop

2. juni 2004
En improviseret interaktiv børneforestilling på Holbæk Teater.

Læs mere
Voksen

Landskaber

25. april – 10. maj 2003
Japansk havekunst • ny dans • hi-tech electronica

Læs mere
Voksen

Danmark

12. april – 27. april 2002
En oplevelse i dans, musik og billeder – om fædreland, nationalfølelse og forandring.

Læs mere
Voksen

Fra min udsigt

3. – 28. april 2001
Stykke for fem kvinder.

Læs mere
Voksen

Kirkekoncert

Danseren Thomas Eisenhardt og fløjtenisten Yael Acher sætter bevægelse og musik i sammenhæng med et udvalgt tekststykke fra bibelen.

Læs mere
Voksen

Shabistaris Have

7. – 19. juni 1999
Helaftens stykke for seks dansere i 50 tons sand.

Læs mere
Voksen

Meget kraftig glemt

Oktober 1996
Helaftens stykke for fem dansere.

Læs mere