Aabent Rum

Et udviklings-recidens og samarbejdsforløb

Aabent Rum er et 4 ugers residensprogram i Aaben Dans´ rum, hvor udvalgte koreografer inviteres til at arbejde hos Aaben Dans med deres eget kunstneriske virke. Samarbejdet kan forløbe over 1 år, hvor der er samtaler om kunst, økonomi, organisation – og hvor relationen opbygges.

Til gensidig glæde

Udover studie og produktionslokaler, stiller vi teatrets ekspertise og knowhow til rådighed for de unge kunstnere. De beslutter, hvad der giver mening for dem at arbejde med– lige der, hvor de står i deres kunstneriske karriere. Aaben Dans ser og lytter – og guider løbende. Koreograferne kvitterer med inspiration – både til Aaben Dans, til det professionelle miljø og til det lokale publikum i mindre visninger, interventioner, workshops, symposier, digitalt eller andre offentlige arrangementer.

Mere om Aabent Rum

Tidligere kunstnere i Aabent Rum

2023:
Ruth Rebekka Hansen med forestillingen og intallationen “Ripe Body”

2022:
Katrien van den Velden, Lara Vejrup Ostan og Ida Mariboe Nielsen med kærlighedsforestillingen SONG OF SONGS
Julie Rasmussen, Maren Fidje Bjørneseth og Rickard Fredborg i samarbejde med filmskaber Morten Arnfred og musik af Daniel Nicholson filmen THE MEATLUMP
Fabio Liberti en bevægelig installation af plast og kød THERE IS NO AWAY/A SELF PORTRAIT

2021:
Snorre Elvin + Nanna Stigsdatter med forestillingen “pour it”

2019 – 2020:
Antoinette Helbing med soloen “The Laughing Game”
Georgia Kapodistria med soloen “BETWIXT AND BETWEEN” og en gruppevisning
Anna Lea Ourø og Amalia Kasakov med duetten “Just ok”

Betingelser

Aabent Rum er et koreografisk udviklingsrum, kurateret af Aaben Dans

Koreograferne får et honorar samt får stillet et mindre budget til rådighed. De kan vælge at bruge penge på at at sætte et kunstnerisk hold sammen, researche andres kunstværker, undersøge en metode, skabe et lille værk eller på anden vis undersøge og dykke ned i deres kunstneriske virke. Desuden stiller Aaben Dans kompetencer og viden til rådighed for at understøtte kunstnerens organisatoriske, produktionsmæssige og kunstneriske udvikling.

Koreograferne bliver nøje udvalgt efter disse kriterier: De skal være i begyndelsen af deres professionelle virke, de skal have en kunstnerisk kerne og ”drive”, de skal have noget på hjertet og være baseret i krop og koreografi og så skal de være bosat i Danmark.

Koreograferne kvitterer med inspiration til Aaben Dans, til det professionelle miljø og til det lokale publikum i mindre visninger, interventioner, workshops, symposier, digitalt eller andre offentlige arrangementer.

Aaben Dans vægter relationen til kunstneren meget højt og inviterer årets kunstner(e) til at deltage i samtaler, frokoster, men på lageret, ind i administrations-rummet og ind på scenen. Aaben Dans interesserer sig for kunstnerens proces, tanker, udvikling i både nutid og fremtid.

Støttegivere

Statens Kunstfonds pulje: Kvalitetsudviklingsprojekter på egnsteatre.