Åbent Laboratorium

THE EVERYDAY PRACTICE OF RESISTANCE
af MARIE TOPP
THE EVERYDAY PRACTICE OF RESISTANCE er en koreograferet eksamen omkring konceptet kraft.
”Ingen videnskabsmand har nogensinde observeret en kraft. Ikke engang Newton så tyngdekraften. Det er kun effekterne fra en kraft, der kan observeres. ”Kraft” er et ord, der betegner tilstanden af at visse effekter sker gentagende gange. En ”kraft” er et sæt af usynlige, urørlige, selvfornyende betingelser på hvilket grundlag visse effekter forventes at ske.”
-Brian Massumi: ”Parables for the Virtual” 2002
Marie Topp er uddannet fra Skolen for Moderne Dans i København I 2009. Marie har en meget fysisk og konkret, pragmatisk tilgang til koreografi. Hun arbejder med koreografi på Ny-cirkusforestillinger og THE EVERYDAY PRACTICE OF RESISTANCE er blevet udvalgt til at spille på den nordiske show case ICEHOT i december 2012. Hun er desuden en del af kunstner kollektivet RISK:RECLAIM:ENTERTAIN
Danser og koreograf: Marie Topp
Marie deltager i det næste workshop forløb under Fresh Tracks Europe samarbejdet, som Aaben Dans´ “udsendte medarbejder”. Her skal hun arbejde sammen med 10 – 12 andre europæiske koreografer.

IT SWANS ME…
af ANTOINETTE HELBING
En humoristisk fortolkning af ”Svanesøen”, hvor personlighedsspaltning, overskæg og fremtidsvisioner har en central rolle.
IT SWANS ME… har spillet på flere platforme og festivaler i Europa.
Koncept, koreografi og dans: Antoinette Helbing
Kunstnerisk mentor: Thomas Eisenhardt
Musik: Uddrag af den originale musik „Svanesøen“ af Tschaikowsky
Komposition og adaptation: Christoph Scherbaum
Video: Jan Vesala & Felix Berner
Stop-Motion-film: Jan Blum & Claudia Lehmann
Skuespiller coach: Jakob Rohde
Antoinette er uddannet danser fra Holland og har arbejdet for flere forskellige koreografer i Europa. Hun er danser i flere af Aaben Dans´ forestillinger. Dette er hendes første egentlige forestilling, som hun selv har lavet.

Spiller 5. okt. 2012

Info

60
Minutter
Voksen
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde