Blueprint – en dansekoncert

Et blueprint er et synonym for den detaljerede plantegning før der bygges. Også kroppen har et blueprint. Dansekoncerten ”Blueprint” er en visuel og musikalsk afsøgning af det moderne menneskes evige splittelse mellem krop og sjæl.
Kan man overhovedet adskille den fysiske og den åndelige verden? Styrer viljen ikke kroppen? Eller er kroppen en levende organisme, ingen – ikke engang vores sjæl – kan styre?
I Åben Dans productions dansekoncert er kroppen rent fysisk i fokus. De seks danseres kroppe får musikalsk sjæl af livemusikerne Peter Bastian og Marilyn Mazur der er placeret midt på scenen.
Peter Bastian og Thomas Eisenhardt genoptager deres succesfulde samarbejde fra forestillingerne ”Danmark” og ”Shabistaris have”. Nu har dette dream team fået kvindeligt selskab af den verdensberømte percussionist Marilyn Mazur, der har taget orlov fra sit internationale turneliv. Mazur kalder ikke alene sin musik ”kropslig”, men også kan trække på sine egne erfaringer som danser
Musikken skabes i samarbejde mellem de to komponister. Det nye ved forestillingen er, at den ene del af musikken bliver skabt gennem kollektiv improvisation – ikke bare mellem musikerne, men også i kommunikation mellem musik og dans. Mens den anden del består af helt gennemkomponeret musik.

Dans og musik mødes, og stærk synergi opstår. I alle tilfælde i Thomas Eisenhardt og Åben Dans productions’ nye forestillinge Blueprint på Dansescenen, hvor de to begavede musikere Marilyn Mazur og Peter Bastian er med på scenen.
Vibeke Wern, Berlingske Tidende

Svævende dans og hidsige trommer i ny danseforestilling…fascinerende holdt sammen i 70 minutter af Eisenhardts formidable fornemmelse for organisk dans.
Henrik Lyding, Jyllands Posten

Morsomt, til tider grotesk eller uhyggeligt, med alverdens tvangsassociationer og ufrivillige karate-drej lige i hælene… Som en teenagepige bagefter sagde til sine jazzfreak-forældre: ’Det var sindssygt godt. Jeg kan slet ikke komme mig over det.
Anne Middelboe Christensen, Dagbladet Information

Thomas Eisenhardts mesterværk Blueprint kan ses af enhver der kan lide at få pirret fantasien.
Anne Mette Busch, Nordjyske Stiftstidende

Holdet bag

Koreografi + iscenesættelse + scenografi Thomas Eisenhardt

Musikere + komponister Peter Bastian og Marilyn Mazur

Dansere Signe Andersen, Lars Dahl Pedersen, Thomas Eisenhardt, Ole Birger Hansen, Ingrid Rosborg og Titta Eveliina Soini

Videokunstner Sophie Hjerl

Dramaturgisk konsulent Jette Lund

Lysdesign Mogens Kjempff

Produceret af Aaben Dans

Premiere Januar 2006

12.-27. januar 2006

Info

70
Minutter
Voksen
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde