Butterflies

Hvordan rammer man en flyvende sommerfugl med en boksehandske?
Pulserende bokseenergi for fuld skrue møder sprækker af skrøbelig skønhed i BUTTERFLIES – en danseforestilling for voksne om frygt og længsel – og om lysten til at være et levende, kærligt menneske i en foruroligende verden.
Fem mennesker træner intensivt i en boksehal. Adrenalinen pumper, sveden pibler, og Muhammad Ali kigger ned fra billedrammen på den blanke væg. Målet: at kunne sætte sit slag lige så præcist og overlegent ind som mesteren. At angribe uden selv at blive angrebet. Positionering, parering, bang!
Mens træningen står på, åbnes en dør, og brudstykker af indre og ydre verdener sniger sig umærkeligt ind i rummet. En forvandling er sat i gang, og snart bliver de fem boksere knock-out’et af lyserøde kaniner, flimrende filmscener, SKYER af sommerfugle, kærtegn, b r a g e n d e vandfald, forførende baroktoner, HARDCORE! electronica, fuglekvidder, listige geparder og en spandfuld sne!

Åben Dans i Roskilde har med ‘Butterflies’ skabt en legende og poetisk billedfortælling om vinderinstinktets anatomi….
Kroppen kan bruges til at slå med. Eller på. Men den kan også skrive poesi i rummet.
Catherine Poher har en sjælden evne til at få meget ud af næsten ingenting. Hun tager boksesalens – og dansernes – nøgne og frontale fysikalitet og opløser dem i drømmetableauer af sommerfuglevægtløshed.
4 stjerner – Politiken, Kristian Husted

“I et flimmer af punch-line citater fra mesteren Muhammad Alis eget verbalrepertoire, suppleret af diverse filmreferencer, reallyde fra naturen, blandet med barokmusik og hardcore rytmer, fnyser og tæsker de fem dansere sig igennem boksningens grundtrin- og slag, men kredser tilbagevendende om sindets følsomhed…” og “I Roskilde fortsætter truppens leder Thomas Eisenhardt det vellykkede samarbejde med instruktøren Catherine Poher efter sidste Ã¥rs Reumert-nominerede forestilling, Elskende”
Weekendavisen, Majbrit Hjelmsbo

Holdet bag

Idé Catherine Poher og Thomas Eisenhardt

Koreografi Thomas Eisenhardt

Instruktør + dramaturg Catherine Poher

Dansere + koreografi Matilde Wendelboe Dresler, Antoinette Helbing, Ole Birger Hansen, Pierre Enaux og Jean‐Hugues Miredin

Musik Jenno og Luigi Boccherini

Scenografer Catherine Poher og Thomas Eisenhardt

Lyskoncept Carina Persson

Lyddesigner Chr. Viktor Rasmussen

Produktion Catherine Poher

Teknikere Marc Wilson og Janus Lykkestrup

Projektionslamper Philippe LeFêvbvre

Kostumier Lya Lundsager

Syerske Sofie Fribo Østergaard

Fotografer Per Morten Abrahamsen og Ditte Valente

Muhammad Alis stemme James Sampson

Produceret af Aaben Dans

Premiere Februar 2012

Spiller 2.–18. februar 2012

Info

75
Minutter
15+
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde