Fra min udsigt

Stykke for fem kvinder
’Når jeg ser på kvinden, ser jeg ind i en fremmed verden. Et konturløst univers uden fast form, hvor alting er i bevægelse og forandring, som i en mågeflok på en mole. En kaleidoskopisk forvirring med alle muligheder for at fare vild. Samtidigt tiltrækkes jeg som plus af minus mod det uforståelige. Mod udslettelsen i min egen modsætning.
Jeg har søgt at kaste lys på det feminine ved at iscenesætte de fem kvinder fra tre vinkler. Tre uafhængige perspektiver der tilsammen giver et billede af hvad jeg ser, fra den afstand, hvor jeg står.’
Thomas Eisenhardt, april 2001
Fra min udsigt blev udvalgt til at repræsentere Danmark på den internationale festival Cinar’s i Canada.

Styrken ved Eisenhardt er, at han har lige så meget blik for scenens helhed som for dansernes bevægelser. Som beundrer er man ikke låst af kvindekønnets selvbeundrende indelukkethed, men får tværtimod lov til at opleve en dynamisk scene, hvor blikket er optaget af at være frit. Eisenhardt tør sætte en danser i stå og danne en urørlig skulpturel forgrund. Han tør lade kvinden træde frem som nutidsmenneske med al hendes modstand mod – og behov for – at være objekt. At blive set lige på randen af en beundrers synsfelt.
Janus Kodal, Politiken den 25. april 2001

Eisenhardt har i større grad end de øvrige koreografer en evne til at gå ned i kroppens enkelte dele, få en fod, ja en tå til at tale. Tilslut præsenteres alle danserne (næsten) nøgne, i positurer som Botticellis Venus Anadyomene eller tyske, ekspressionistiske udøvere af kropskultur.
Charlotte Christensen, Information den 25. april 2001

og vidunderlige Louise Hyun Dahl som et vitalt energibundt, sprængfyldt med danseglæde og en rytmisk musikalitet i kroppen, der er helt enestående i moderne dansk dans.
Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen den 4. maj 2001

Holdet bag

Koregrafi Thomas Eisenhardt

Scenografi Thomas Eisenhardt

Lysdesign Thomas Bek Jensen

Musik Steven Mackey og John Zorn

Dansere Signe Andersen, Dorthe Bendtzon, Louise Hyun Dahl, Heidi Stærke Eriksen og Ane Marie Fjelstrup

Produceret af Aaben Dans

Premiere April 2001

3.-28. april 2001

Info

23
Minutter
Voksen
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde