Gro (DK)

En forestilling om at vokse og vokse op af Tiny Dancer og Aaben Dans
I Gro møder vi Mette og Liva der er søstre. De er vokset op sammen, og de ligner hinanden, og så er de også meget forskellige. Liva elsker musik og Mette elsker dans. Og så elsker de at gro – sammen og hver for sig.
I Gro sidder børn og voksne i scenografien af plantefarvede tekstiler. Her mærker vi sammen vuggevisens grobund i et drømmende lydunivers, forunderligt lys og dans, der er inspireret af naturens rytmer. Sammen fejrer vi det helt særlige ved livet på jorden, nemlig at gro – både i naturen og som menneske.
Gro er blevet udviklet på en skovbund af workshops med børnehavebørn, som har udforsket, hvad det vil sige at gro. Børnenes input inddrager vi i forestillingen.
Af Tiny Dancer og Aaben Dans

Mette Møller Overgaard er en dansk koreograf og danser, baseret i København. Mettes koreografiske interesse finder hun i det stedsspecifikke, deltagerinddragende og performative arbejde.
Liva Møller Overgaard er sanger, sangskriver, multiinstrumentalist, performer, akkompagnatør til dans, og komponist. Under kunstnernavnet Liva Mo debuterede hun i oktober 2020 med albummet CURA – et album skabt af følelser omkring sorg, heling og samhørighed.
Cæcilie Parfelt Vengberg er en dansk tekstildesigner og illustrator med værksted under navnet CILLEVENGBERG. Cilles tekstile interesse ligger i plantefarvning, formgivning og farvekompositionen, og i arbejdet med forbindelsen: Menneske, sjæl og natur.
Thora Eriksen er lysdesigner og drives af at finde frem til dér, hvor lyset både forstærker og bringer nye aspekter til værket og dets kontekst. Hun elsker små nuancer og store momenter, og er ikke bange for at blive banal eller at gentage sig selv, så længe det tjener det fælles unikke værk.

Holdet bag

Medvirkende Liva Møller Overgaard og Mette Møller Overgaard

Koreografi Mette Møller Overgaard

Musik Liva Møller Overgaard

Kostumer + scenografi Cæcilie Parfelt Vengberg

Lysdesign + teknik Thora Eriksen

Turné + teknik Luna Brøndal

Kunstnerisk sparring Thomas Eisenhardt

Co-produceret af Aaben Dans

Samarbejdspartnere Ringkøbing og Kalundborg Kommune

Tak til Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og William Demant Fonden

Book billetter fra d. 4. marts

2024

Maj.02
torsdag / 09:15, 10:30
Maj.03
fredag / 09:15, 10:30
Maj.04
lørdag / 09:15, 10:30

Info

40
Min.
1-5 År
Vuggestuer og børnehaver

Roskilde Bibliotek

Dronning Margrethes Vej 14
Roskilde (indgang v. cafeen fra Bibliotekshaven)