Konstruktion menneske

Konstruktion Menneske er en stedspecifik danse/performance-installation, der befinder sig på grænsen mellem dansen som en visuel kunstart og billedkunsten som installation. Det er et kunstnerisk interdisciplinært projekt der giver publikum mulighed for at se billedkunst og dans med helt nye øjne. Det er mennesket iscenesat på et kunstmuseum. Det er dansen i sit billedkunstneriske aspekt, taget væk fra scenen og ud af sin musikalske/dramaturgiske sammenhæng. Det er et levende kunstværk i stadig forandring, der rykker ved de forventninger vi normalt har til begge kunstarter.
Konstruktion Menneske er bygget op som et mini-univers i form af to mennesker, den mindste menneskelige samfundscelle, lukket inde i en åben box. Hver dag, i op til 6 timer, gennemlever de her en dagligdag, et slags rutinepræget arbejde i form af 24 scener. Et tilfældigheds-ur styrer scenerne så de optræder i vilkårlig rækkefølge og i vilkårlig længde. Denne mini-verden konfronteres med den omkringliggende, store verden repræsenteret via dias- og videoprojektioner i rummet omkring dem.
Publikum kan opleve installationen på et vilkårligt tidspunkt i løbet af dagen. I 2 minutter, i 2 timer eller vende tilbage i løbet af dagen eller ugen. Hele værket vil være på 36 timer, hvilket giver publikum en unik og anderledes oplevelse. Den subjektive oplevelse vi normalt får når vi ser en udstilling eller en forestilling, bliver her sat på spidsen, da forskellige tilskuere vil se forskellige dele, med forskellig karakter, af det samme værk.

 

Holdet bag

Billedekunstner Leonard Forslund

Billedekunstner Björn Ross

Koreografi Thomas Eisenhardt

Dansere Ole Birger Hansen og Signe Andersen

Produceret af Aaben Dans

Støttet af Kunstrådets Tværkunstneriske Pulje

Premiere September 2005

30. september –7. oktober 2005

Info

4-6
Timer
Voksen
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde