Lykkeprojektet i Roskildes gader

AABEN DANS TAGER ANSVAR FOR URO I DET OFFENTLIGE RUM
Fem uventede aktioner fandt i 2009 og -10 sted i Roskildes gader. Alle aktioner er blevet dokumenteret med skjult kamera. Vores hemmelighedskræmmeri er nu ovre. Vi tager ansvaret for den Lykke vi har bragt ud i det offentlige rum. Se videoen herover.
Lykkeprojektet bestod af 5 nedslag der var hemmelige i den forstand, at de forgik uannoncerede og uden afsender. Alle nedslag forholdt sig til begrebet lykke og hvert nedslag var tilrettelagt i forhold til et specifikt sted, en specifik årstid og et specifikt tidspunkt på dagen. De fem nedslag fulgte et års cyklus fra vinter 2009 til efterår 2010.
Hver begivenhed havde et særligt et særligt fokuspunkt hvor omkring det enkelte nedslag udfoldede sig. De fem fokuspunkter var: Bevægelse, Lyd, Lys, Materiale og Ord.
Aaben Dans benyttede sig ved hvert nedslag af en signatur i form af lykkem√łnter, der forbandt de enkelte aktioner med hinanden. Der blev efterladt et lille antal m√łnter spredt p√• jorden omkring stedet hvor nedslaget fandt sted.
Erfaringerne fra Lykkeprojektet har ledt Aaben Dans til i fremtiden at arbejde videre med at udvikle nye former, der bryder de traditionelle grænser for kunstens udfoldelsesrum.
Se billeder og læs mere om tankerne bag Lykkeprojektet og hvert enkelt nedslag her:
Lykkeprojektet i Roskilde, pdf

Holdet bag

Af Catherine Poher og Thomas Eisenhardt

I samarbejde med Museet for Samtidskunst

2009-2010

Info

√Öben
Varighed
Alle
Alder