Med hånden på hjertet

Med hånden på hjertet er en danseperformance i mørke.
Mørket er et billede på vores tid, hvor vi forsøger at navigere i et grænseløst rum. Hvor tidligere tiders pejlemærker ikke længere gælder. Hvor lande forsvinder, nationale grænser både nedbrydes og forstærkes, økonomiske og sociale strukturer forskydes, værdier skrider og mennesker flytter sig. Selv Jorden er begyndt at rykke på sig. Som et vildt dyr holdt i lænker.
Men mørket er også velgørende. Det giver kroppen ro og nye øjne. Lyd, billeder og ord toner frem og viskes ud for at genopstå i nye sammenhænge. Velkendte begreber transformeres. Fordomme forsvinder i mørket og vi kan fornemme en ny tilstedeværelse. For at finde nye svar må vi se derind, hvor ingen svar på forhånd er kendt.
MED HÅNDEN PÅ HJERTET er et udtryk for ærlighed, en arabisk hilsen og en positur man kan indtage ved afsyngelse af fædrelandssange.

Det gælder i det hele taget for “Med hånden på hjertet”, at den med Thomas Eisenhardt og Catherine Poher, som styrende magikere, har fundet en form, en scenisk poesi, der er helt sin egen. Forestillingen ligner ikke noget af det, der ellers fylder på små og store scener.

5 hjerter – Monna Dithmer, Politiken

Har man abonnement, kan man læse anmeldelsen ved at klikke på linket her…

Lad mig først og fremmest slå fast, at Med hånden på hjertet er en oplevelse ud over den sædvanlige scenekunstoplevelse. Selvom ‘sanseligt’ kan være et lidt fattigt og vattet ord at bruge, fristes jeg dog, i manglen på bedre, til at beskrive forestillingen som definitionen på en gennemført sanselig og dygtig oplevelse.

5 stjerner – Line Kirsten Nikolajsen, Den 4. væg.

Holdet bag

Koncept + koreografi + instruktion Thomas Eisenhardt og Catherine Poher

Dansere Antoinette Helbing, Georgia Kapodistria og Ole Birger Hansen

Performer Bjarni Sørensen

Komponist/lydproducent Mads Emil Nielsen

Musikere/komponist på det sidste musikstykke Bjarke Falgren, komposition (i samarbejde med Mads Emil Nielsen) (violiner, cello, fløjter, mandola, mandocello, erhu m.m.) Mads Emil Nielsen (produktion, samplinger), Eivør Pálsdóttir (tromme, stemmer), Victor Dybbroe (perc.) og Lars Greve (klarinetter)

Lysdesign Nicolas Le Bodic

Kostumedesign Charlotte Østergaard

Tekst Catherine Poher

Tekniker/afvikler Elke Laleman

Bygger/konstruktør Theis Witzler

Scenemester Joakim Rødgaard

Produktionsleder Madeleine Lind Hoppe

Researcher Katrine Lund Nejsum

Fotograf Per Morten Abrahamsen

Grafisk design Line Thornberg

Produceret af Aaben Dans

Premiere September 2017

16.-29. september 2017

Info

90
Minutter
15+
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde