Meget kraftig glemt

Helaftens stykke for fem dansere
’Det er vinter. Lige før lyset vender tilbage. Stilhed. Det frosne hav klager sig når det brækkes op. Dyr kommet til syne på isen mellem dovent rullende isbjerge. Blomster spirer i den livgivende sol og smeltende is. Fuglene vender tilbage med foråret. Naturens drama udspilles, før polarnatten atter pakker landet ind i mørke.
Så træder mennesket ind på banen. Slæder, hunde og fangst. Det lille menneske der kæmper for varmen I den vældige frosne natur. Blodets kamp mod isen begynder: Åndemaneren søger hjælpeånder. En qivitoq danser i bjergene. Myggene danser overalt. Alt levende jagter varmen fra hinanden. Fangsten udebliver. Sultvinter! Frossen død. En tubilaq vækkes til live og åndemaneren får hjertet til at slå igen. Og til sidst: To gamle damer der stadig husker det, vi andre har meget kraftigt glemt.
Der er intet i stykket der kan kaldes autentisk eller dokumentaristisk i forhold til inuit tradition og kultur. Meget kraftigt glemt er skabt af frie associationer og fuldstændigt subjektive fortolkninger af en krop, en mytologi og en saga, præget af de ekstreme vilkår som arktis tilbyder. En hyldest til det smukkeste land I verden.’
Thomas Eisenhardt, oktober 1996

I al sin komplicerede enkelhed fortæller forestillingen smukke og mystiske historier om det hvide land højt mod nord…..en aften med særdeles meget drive og originalitet, både i dansen og fortællemåden. Meget Kraftigt Glemt ? Nej, tværtimod!
Henrik Lyding, Jyllands-Posten den 5. oktober 1996.

Det er herligt at følge, med hvor stor fantasi, Eisenhardt formår at variere sin lange fortælling, og hvor kongenialt, danserne forstår at gestalte den. Deres fysik og kropslige udtryk er anvendt med betydelig fornemmelse for det ekspressive, og uden kedsommelig formalisme er danserne også til hver en tid meningsfuldt placeret i rummet. Der er en stor koreografisk begavelse i Meget Kraftigt Glemt, og en diskret humor, som er let og dyb på samme tid.
Hvis man har lyst til at genfinde troen på dansk danseteater er Meget Kraftigt Glemt den store forestilling i 1996.
Charlotte Christensen, Information den 5. oktober 1996.

Og nu kommer Thomas Eisenhardt og bringer os med sin bevægelsesoriginale Meget Kraftigt Glemt tilbage til en oprindelighed, som er rent ud bevægende. Og samtidig morsom.
… det imponerende er, at han aldrig forfalder til almindeligt modern dance-sprog bare for at fylde ud. Han skaber sit eget. Kraftfuldt og søgende.
Erik Aschengreen, Berlingske Tidende den 5. oktober 1996.

Holdet bag

Koregrafi Thomas Eisenhardt

Musik Tobias Sjögren

Scenografi Ivar Tønsberg

Lysdesign Gitte Knudsen

Dansere Bo Rønnow Andersen, Dorthe Bendtzon, Ole Birger Hansen, Lars Ottosen og Lotte Tina Nielsen

Produceret af Aaben Dans

Premiere Oktober 1996

Oktober 1996

Info

80
Minutter
Voksen
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde