New value®

Endelig kommer kunsten staten til hjælp i de store etiske spørgsmål. Tiden er kommet til NV®, New Value registred eller bare Ny Værdi: Danmarks nye og tidssvarende religion – Det etiske holdepunkt for fremtidens mennesker og samfund.
Humoristisk grænseteater der folder sig ud i rablende satire.
En overrumplende cocktail af dans og tale, musik og video samt øjeblikke af sand lykke.
Vi er tilbage!
Det gale hold bag vores satiriske publikums-, anmelder- og salgssucces Børsen Roadshow er på banen igen! Det kommer ikke til at gå stille af, når koreograferne og danserne Ann Crosset, Thomas Eisenhardt og Erik Pold, musikperformeren Thomas Sandberg og videokunstneren Helle Lyshøj retter deres skæve blik mod værdidebatten – og på ægteskabet mellem kunst, religion og politik. I et showroom af Rebecca Arthy
Oplev for eksempel mystiske stemninger og rituel dans, TV diskussion med Gud, få aflad og donationer trukket direkte via PBS, vær med til at afgøre Danmarks nye ’værdi-kanon’ og få demonstreret de nyeste religiøse bevægelser – i armene.
Efter flere års konstant stræben efter materielle gode oplever mange danskere et etisk tomrum. Noget at tro på – nogle fælles værdier – et sted at blive tvivlen kvit. Det behov har 5 kunstnere sat sig for at imødekomme. De mener at kunsten alt for længe kun har stillet spørgsmål og nu vil de give nogle svar. Derfor har holdet bag succesen “Børsen Roadshow” nu skabt “New Value” – og inviterer til åbning af den første New Value Shop i Danmark. Vi har været på besøg og talt med to af de nye New Value konsulenter Erik Pold og Thomas Eisenhardt.

Åben Dans productions har med »New Value« lavet en skøn satirisk forestilling om masseforførelse, tidstypiske værdigrundlag og varm luft i taleboblerne.
Vi må have galningene tilbage i dansk kulturliv og dyrke dem med de skæve ideer, skrev PR- og kommunikationsrådgiveren Christian Have for nylig i en kronik i denne avis. Men heldigvis kan man da endnu finde et par stykker af slagsen i den danske scenekunst. Nogen som tør kaste sig ud i de mere eksperimenterende former og give et spark til tidens tendenser.
Til dem hører holdet bag den succesrige stand-up-danseforestilling »Børsen Roadshow« fra 2004, der handlede om alliancen mellem kultur- og erhvervsliv. De samme fem kunstnere har nu kreeret forestillingen »New Value« i Pakhus 11, hvor publikum inviteres til en forrygende blanding af spirituelt vækkelsesmøde, workshop, musik- og danseoptræden samt spil på lykkehjul. Og med disse rammer og redskaber og publikum som medspillere er »New Value« en elegant iscenesættelse af masseforførelsens mekanismer og en skarp satire over tidstypiske værdigrundlag.

Berlingske Tidende, Vibeke Wern, 31.10.06

Moderne management, nyreligiøse bevægelser og politiske budskaber i overskuelig indpakning. New Value er en forestilling der rækker langt
Hvad det egentligt er, svæver i det uvisse. Men letkøbte løsninger, lækker emballage og universel markedsføring får stryg med elegant hånd, og det er til tider hylende morsomt…
Det er hektisk, det er satirisk, det er sjovt og det er tankevækkende på en og samme gang.

Jyske Vestkysten, Bente Staugaard, 30.11.06

 

Holdet bag

Ide, tekst, koreografi, musik, video + medvirkende Ann Crosset, Thomas Eisenhardt, Helle Lyshøj, Erik Pold og Thomas Sandberg

Produceret af Aaben Dans

Premiere Oktober 2007

26. oktober–8. november 2007

Info

Varighed
Voksen
Alder