RIPE BODY

RIPE BODY er en genreoverskridende solo-danseforestilling i to dele, der søger at redefinere vores forståelse af femininitet. Med udgangspunkt i én krop og to universer, undersøger RIPE BODY kampen mellem at være subjekt og objekt – både med og mod sin vilje. I en gennemsigtig boks med spejlgulv og -loft, hæver scenografien danseren op som på en piedestal.
Et rum der konstant kaster danseren og publikums blik frem og tilbage mellem de to, og hvor spørgsmålet om, hvis blik der pleases, starter forfra hver gang, det næsten besvares.
Et performativt panoptikon, en kollektiv spejlmeditation, der ender i en fejring af den kønsløse femininitet i et undersøisk univers.
RIPE BODY er en installation og performance, der ønsker at invitere publikum til at deltage på egne præmisser. Under hele forestillingen er publikum frie til at bevæge sig rundt i rummet, lægge sig på spejlet, komme og gå som ønsket, snakke sammen samt tage billeder/video af forestillingen. Vi beder stadig publikum om at sætte mobilen på lydløs, og have respekt for andre gæster i rummet.
RIPE BODY er tilegnet alle der kan spejle sig i det feminine.

PROGRAM:
19.30: DEL 1: Installation
20.20: Pause
20.40: DEL 2: Performance
21.00: 10 min.

Aabent Rum
AABEN DANS Ruth Rebekka Hansen er udvalgt til at været kunstner i Aabent Rum 2023. Aabent Rum er er en del af Aaben Dans´ udviklingsstrategi, der skal sikre et højt kunstnerisk niveau både nu og i fremtiden. Udviklingsstrategien kommer både kunstnerne, teatret og publikum til gavn ved fortsat at undersøge, hvad koreografi kan. Aabent Rum er realiseret med tilskud fra Statens Kunstfonds pulje Kvalitetsudviklingsprojekter på egnsteatre. Se gerne mere om Aabent Rum her…

Holdet bag

Koreograf og danser Ruth Rebekka Hansen

Komponist og musiker Lauge Heebøll

Kostumedesigner Benedikte Beate Hansen

Bygger/scenemester Anders Toft Pedersen

Svejsehjælp Allan Carlsson

Producent Lara Ostan

Fotograf/videograf og dramaturgisk konsulent Luna Stage

Teknik og lysdesign Madeleine Lind Hoppe og Elke Laleman

Produceret af Aaben Dans

Tak for støtte fra William Demant Fonden, Dansk Skuespillerforbund, København Kommunes Scenekunstudvalg og Statens Kunstfond for støtte til Lauge Heebøll

Datoer

2023

Okt.26
torsdag / 19:30
Okt.27
fredag / 19:30

Info

1,5
Time
15+
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10,
4000 Roskilde