Shabistaris have

Helaftens stykke for seks dansere i 50 tons sand
‘Livet og alt hvad der lever undfanges I tågen. Et kort hvil I vinden og en anden kvinde skal føde dig.’
Kahil Gibrand
’Det forekommer mig, at menneskets liv, såvel som dyrenes og andre levende væseners, er skabt af et vist antal arketypiske strenge, som i det uendelige spiller nye variationer over den samme fraktal. Det liv, som for os synes af allestørste vigtighed, tager sig på afstand ud som endnu en gren på et egetræ, i en uendeligheds skov af egetræer. Den enes historie er ligeså god som den andens.
Der er ikke noget nyt i denne min lommefilosofiske udredning. Generation følger generation. Religion følger religion. Lidelse og lykke afløser hinanden og alt forsvinder igen i tidens sand, uden at efterlade andet spor end livets fortsatte inerti.’
Thomas Eisenhardt, maj 2000

Det er meget sjældent, at man på den danske dansescene oplever et samarbejde imellem dansen, scenografien og lydbilledet, som vi fik med denne opmuntrende udgangsfanfare efter en beklemmende tam dansesæson.
Charlotte Christensen, Teater 1 i oktober 1999

….Åben Dans´ seneste produktion er nok sæsonens mest ubændige, upolerede, pudseløjerlige og grassatgående danseforestilling, som man ikke bør snyde sig selv for.
Majbrit Simonsen, Weekendavisen den 11. juni 1999

Det er sjældent at, musik og bevægelse smyger sig så tæt om hinanden som i Peter Bastians og Thomas Eisenhardts Shabistaris Have. De krabber hen over sandet, de tjatter efter hinanden som dyr, der leger, de virrer med hovederne i sjove, fugleagtige ryk eller forsøger en nænsom tilnærmelse, alt sammen levet såvel gennem bevægelserne som gennem musikken.
Erik Aschengreen, Berlingske Tidende 9. juni 1999.

Og danserne formår virkelig i det genstridige, sanselige materiale, sandet er, at give Thomas Eisenhardts vision liv. Et stærkt portræt af den gådefulde mekanik, som styrer vores liv.
Janus Kodal, Ekstra Bladet den 8. juni 1999.

Holdet bag

Koreografi Thomas Eisenhardt

Musik Peter Bastian

Scenografi Ivar Tønsberg

Lysdesign Peter Glatz

Dansere Signe Andersen, Bo Rønnow Andersen, Ole Birger Hansen, Vidar Hansen, Lisbeth Klixbüll og Trine Thiirmann Thomsen

Produceret af Aaben Dans

Premiere Maj 2000

7.-19. juni 1999

Info

70
Minutter
Voksen
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde