Sprækker

En usædvanlig danseperformance og -installation inspireret af både videnskab og natur.
Den 90 meter lange og råkolde HAL9 i Roskilde danner rammen om SPRÆKKER, hvor professionelle dansere, flankeret af statister og lyd-, lys- og videoinstallationer maner en ny følsomhed frem i en verden, hvor menneskets aftryk er accelererende.
Livet finder alle sprækker at vokse igennem. Livet udvider sprækker. Livet skaber sprækker.
Og livets styrke er enorm. Det udtrykker sig i en uendelighed af former. Fra egetræ til bakterie, fra regnorm til pukkelhval, fra radise til menneske er det samme mystiske kraft, der sætter det hele i gang.
Vi har magten til at værdsætte og nære livet i alle dets former – eller lade være.
Ifølge fysikerne kan liv skabe orden ud af kaos. Livet kan trække ressourcer op af jorden, og sætte dem sammen i nye ordnede og fantastiske systemer. Livet er på den måde, både dét der er truet af vores måde at behandle planeten på, men det er også dér løsningen, og dér håbet ligger. Vi har magten til at værdsætte og nære livet i alle dets former – eller lade være.
Sprækkerne synliggør den usynlige side af verden. Som i en kærlighedshistorie, må vi med åbenhed, respekt og forundring nærme os livets skjulte hemmeligheder. Og gøre os umage med hvert skridt.
HOLDET BAG
SPRÆKKER er skabt af den succesfulde kunstnerduo Thomas Eisenhardt og Catherine Poher. De har allerede lavet en lang række kendte og elskede forestillinger hos Aaben Dans – heraf har fem været nominerede til den prestigefulde Reumertpris. Gennem deres samarbejde har duoen udviklet et særligt udtryk, som også anmelderne fremhæver bla. i anmeldelsen af deres forestilling ”Med Hånden på hjertet”:

 …med Thomas Eisenhardt og Catherine Poher, som styrende magikere, har fundet en form, en scenisk poesi, der er helt sin egen. Forestillingen ligner ikke noget af det, der ellers fylder på små og store scener
5 hjerter – Monna Dithmer, Politiken.

…hårfin balancegang mellem dystopi og håb…
Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen

..SPRÆKKER er en storladent smuk og rasende uhyggelig forestilling om klimaet og jordens ødelæggelse. Samtidigt er den sæsonens sælsomste forestilling
Anne Middelbor Christensen, Information

…Vi bliver placeret i en magisk virkelighed, hvor mennesker, dans og ur-elementer smelter sammen. Det er frydefuldt at blive placeret uden for tid og rum, for i den time som forestillingen varer, forsvinder alt andet. Det er kun dette nu som vi deler.
Michael Svennevig

 

Holdet bag

Koncept + koreografi + instruktion + scenografi Thomas Eisenhardt og Catherine Poher

Dansere Antoinette Helbing, Nanna Hanfgarn Jensen, Fabio Liberti og Ole Birger Hansen

Komponist + lydproducent Mads Emil Nielsen

Lysdesign Carina Backman

Projektioner Olive Guillemain

Kostumedesign Franciska Forslund Toubro

Tekniker + afvikler Elke Laleman

Publikumsværter Merete Dam, My Lindblad Szlavik, Lars Bjørn Hansen og Thomas Nørskov

Sang Alfred Halfdan Murray / Benjamin Skjoldager Fangel

Vokal indstudering Michael Min Knudsen

Percussion Victor Dybbroe

Produktionsleder Madeleine Lind Hoppe

Scenemester Rose Marie Juul Lerstrup

Fotograf Per Morten Abrahamsen

Grafisk designer Line Thornberg

Statister Gunilla Rasmussen, Bjarni Sørensen, Mette Kristensen, Malthe Eilersen, Niels Eilersen, Cecilie Post Kjærulf, Lucca Hermind Nørregren Mogensen, Merete Krabbe, Signe Kristine Hermind, Annie Nilsson, Flemming Hornskov, Matilde Christiansen, Matilde Keiniche Green, Helle Berggren Balslev, Nana Gammelgaard, Louise Faurholt Maiboe, Birgitta Dehn, Marianne Jørgensen, Peter Byrholt, Eve Eisenhardt, Sven Molin, Alaia Alonso-Rabade, Lisbet Nielsen og Eya Hildebrand Larsen

Produceret af Aaben Dans

Premiere November 2021

13.-26. november 2021

Info

60
Minutter
15+
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde