W/hole
Om alle huller i hele verden
Huller er skræmmende og huller er spændende. Huller kan symbolisere tomrum, eller forløsning. Vi kan falde i et hul eller kravle op derfra. Huller kan der kigges igennem, noget kan proppes ind i et hul eller tages ud. Uden huller ville mange organismer, inklusive mennesket, ikke kunne reproducere sig. Et hul på jorden er et kedeligt sted, et hul i hovedet betyder tåbelig, hul på bylden at få gang i noget. Endeligt findes der de sorte huller – et astronomisk begreb, der forsøger at betegne et altopslugende fænomen, som er umuligt at begribe.
En forestilling om hvad ingenting kan være
I W/hole lader de to jonglører Samuel Gustavsson og Petter Wadsten med skovle, spande, sand, snore og brædder stilfærdigt stålsat det hule udgøre det hele. Fra det mindste hul i en spand, til det dybest hul i jorden – W/hole betager igennem detaljernes humoristiske poesi og de to jonglørers underspillede, men knivskarpe tekniske overlegenhed.
”Når vi tænker over det, er der huller overalt, i både bogstavelig og overført betydning. Når først man begynder at tillade sig selv, at se hullerne, så kan man næsten ikke komme ud ad dem igen. I huller kan man finde alt og intet”. – Samuel Gustavsson
Verdens dybeste hul
Selvom alle huller er af interesse, har særligt et enkelt et fanget opmærksomheden – verdens dybeste menneskeskabte hul på Kolahalvøen i Rusland. Påbegyndt tilbage i 1970 og med en dybde på hele 12.262 meter. Mindst ligeså fascinerende som selve hullet er baggrunden for, at det blev gravet. Som en slags omvendt rumkapløb handlede det tilsyneladende om først at nå dybest. Drevet af deres fælles fascination af huller blev Samuel Gustavsson og Petter Wadsten selvfølgelig nødt til at drage til Murmansk for ved selvsyn af betragte hullet. En ekspedition som de to på deres karakteristiske udramatiske og let naive maner videodokumenterede undervejs. Uddrag af materialet indgår som del af den endelige forestilling.
Holdet bag
Perfromere Samuel Gustavsson og Petter Wadsten
Instruktør Nina Kareis
Lysdesign Sonja Lea
Musikalsk arrangement Alice Carreri
Scenograf Signe Beckmann
Foto Karoline Lieberkind
Supervision Catherine Poher og Thomas Eisenhardt
Co-produceret af Aaben Dans og Rapid Eye
Premiere August 2019
31. august-2. september 2019
Info
Hos Aaben Dans
Musicon, Roskilde