Aabent Laboratorium – on tour

Aabent Laboratorium – on tour præsenterer nye korte værker og værker på vej. Publikum kan glæde sig til i alt fire korte forestillinger skabt af fire talentfulde koreografer med base i Danmark. Værkerne er personlige, til tider hudløse, til tider humoristiske og undersøger alt fra ubeslutsomhed til selvkærlighed; vigtigheden af at erindre; værdien i at give slip. Efter aftenens værker byder vi på en samtale med de fire koreografer og dansere, så både publikum og koreografer forlader Aabent Laboratorium – on tour med ny inspiration og nye perspektiver.

Aftenens program:
MÉMOIRES PERDUES / Lost Memories af Julienne Doko (FR/DK)
A story of oppositions af Keren-or Ben Shachar (IL)
X Gone Wild af Andreas Haglund (SE)
Welcum to my wedding af Peter Scherrebeck (DK)

Forestillingerne er udvalgt af Aaben Dans, Bora Bora, Dansehallerne og Momentum. Aabent Laboratorium – on tour produceres og præsenteres i et samarbejde mellem de fire huse som led i udviklingen af et nyt nationalt netværk for dans og koreografi støttet af Bikubenfonden. Aabent Laboratorium – on tour i Roskilde er støttet af Statens Kunstfonds pulje: Kvalitetsudviklingspujle for egnsteatre. Efter at være vist hos Aaben Dans, turnerer laboratoriet til de tre øvrige huse og spiller i januar hos Momentum d. 11. hos Dansehallerne på Dansekapellet d. 25. og d. 30. hos Bora Bora.

Om forestillingerne:

MÉMOIRES PERDUES / Lost Memories af Julienne Doko (FR/DK)
“For os er valget truffet, vi er blandt dem, der nægter at glemme.”Aimé Césaire

Mémoires Perdues sætter spørgsmålstegn ved begreberne kollektiv hukommelse og fremskridt: Lærer vi virkelig af fortidens erfaringer? Stykket er en følelsesmæssig reaktion på denne tilsyneladende endeløse gentagelse af smerte. Det er et råb om, at det haster med at huske for vores fremtid. Stykket etablerer en dialog mellem fortid og fremtid, bevægelse og det talte ord. Stykkets koreografiske vokabularium er afrikansk-moderne og trækker på afro-brasiliansk symbolisme.

A story of oppositions af Keren-or Ben Shachar (IL)
Soloen portrætterer en kvindelig karakter, der konstant bevæger sig mellem to poler af beslutninger mellem tvivlen drevet af frygt, og ønsket og drømmen om at bevæge sig fremad.
Ubeslutsomhed er en mærkelig følelse af at befinde sig mellem muligheder, i et limbo af modsætninger. Inspirationen til at skabe denne solo kom fra en interesse i, hvordan mennesker træffer beslutninger, hvad der driver os til at træffe en beslutning, og hvad der forhindrer os i at komme videre.

X Gone Wild af Andreas Haglund (SE)
X Gone Wild er en hyldest til dem, der mister sig selv til dansen og finder sig selv i det vilde. Med afsæt i Jack Halberstams arbejde om en queer længsel efter vildskab udforsker stykket, hvordan denne vildskab kan se ud i en dansende krop. Hvornår bliver dans vild? Hvad dukker op, når støvet fra en vild nat har lagt sig?

Welcum to my wedding af Peter Scherrebeck (DK)
En ung hybrid-brud beslutter sig for at gifte sig med sig selv, i et “sologamt” bryllupsritual. Ledsaget af et spøgelse. Vi følger en brudekarakter i gradvis tilblivelse gennem sang, dans, lyd og transformative handlinger. Welcum to my wedding er en sonisk-somatisk koreografi, der finder sted mellem det synlige og det usynlige, det tragiske og det sjove, i et queer ritual af selvkærlighed.

Koncept, koreografi, performance, sangskrivning: Peter Scherrebeck / Misty Superdeluxe
Spøgelse: Ida Hørlyck
Kostumeelementer: Oline Bronée
Musikproduktion: Ari Merten

7. december 2023

Info

2
Timer
16+
Alder

Hos Aaben Dans

Rabalderstræde 10
Musicon, Roskilde