Dance on Screen

En visning af fem unikke, internationale dansefilm sammen med vinderfilmene fra gymnasiernes screendance konkurrence 2023.
Kom med på en mangfoldige, verdensomspændende rejse, der starter i Roskilde, når Aaben Dans viser dansefilm i samarbejde med dansefilm.dk.
Dansefilm er en kunstgenre, der blander dans og koreografi med film og billedkunst til helt nye kunstneriske udtryk. I dansefilm er kroppens bevægelser det bærende sprog fremfor dialogen, som vi oplever i almindelige spillefilm, det giver os som publikum mulighed for at opleve historier på en helt ny måde, nemlig med kroppen.

I dette program kan du blandt andet opleve tre danseres forsøg på at danse langs en boulevard i Tehran – selvom det er forbudt, to identiske kvinder, der bevæger sig som uhyggelige skygger henover færøske bjerge, og fra et ukendt sted i verden et vildt og voldsomt surpriseparty på et toilet.
Programmet introduceres af kurator og dansefilmkunstner Maia Elisabeth Sørensen, der er medstifter af gruppen dansefilm.dk.

Programoversigt:

Vinderne af gymnasiernes screendance konkurrence 2023:

  • Cyklus (DK 2023, 1:00)
  • Teenage Dream (DK 2023, 1:00)
  • (U)Behag (DK 2023, 1:00)

In Plain Sight (IR 2021, 10:30)

Fast Feed (SE/UK 2021, 13:50)

Flatland (IR 2021, 14:33)

Memotekid (FO 2009, 5:51)

Dear tree, please don’t spill on our grave (NL/SE 2020, 15:04)

Om dansefilm.dk:

De er en gruppe af dedikerede dansefilmentusiaster bestående af filminstruktør Helle Pagter, administrator og rådgiver Jens Christian Jensen og kurator og dansefilmkunstner Maia Elisabeth Sørensen. De arbejder på at skabe plads til denne særlige kunstform i Danmark og Norden, for at så mange publikummer som muligt får mulighed for at opleve dansefilm.

I dansefilm.dk faciliterer de visninger af dansefilm, workshops og andre sammenkomster i samarbejde med institutioner i Danmark og Norden, hvor professionelle kunstnere og publikum kan mødes.

Holdet bag

Instruktør/koreograf på In Plain Sight Tanin Torabi

Instruktør/koreograf på Fast Feed AdeY og Ira Mandela Siobhan

Instruktør på Flatland Amir Pousti

Koreograf på¨Flatland Alireza Keymanesh

Instruktør/koreograf på Memotekid Rammatik

Instruktør/koreograf på Dear tree, please don’t spill on our grave Jonne Covers

Dato

2024

Maj.04
lørdag / 20:00
Bestil billetter

Info

60
Min.
12+
Alder

Roskilde Festival Højskole

Basgangen 20, 4000 Roskilde (den orange foredragssal)