SWOP International dansefestilval for børn og unge

SWOP festivalen handler om at SWOPPE, dvs. udveksle på livet løs! Swoppe forestillinger, ideer og viden på tværs af regionale, nationale grænser; og ikke mindst…at swoppe dansemoves og danseglæde!

Hvad er SWOP festivalen?

SWOP festivalen er en international dansefestival i Roskilde for børn og unge, der har eksisteret siden 2012. Festivalen afholdes hvert andet år og viser forestillinger fra ind- og udland –  og et mylder af forskellige aktiviteter fx SWOP-dansen, workshops, filmvisninger, seminarer m.m. Festivallens forestillinger og aktiviteter foregår både hos Aaben Dans, på Roskilde Bibliotek, rundt på Musicon og i Roskildes gader og stræder.
Festivalens formål er at give børn og unge (og alle andre) store kunstneriske oplevelser og give dem mulighed for på egen krop at opleve, hvad dans kan.
Dorte Grannov balslev, Iscene, skrev om SWOP festival 2022 “Det tværgenerationelle blev et tydeligt tema på årets festival og seminar og understreger vigtigheden af fortsat at lave forestillinger af en kvalitet og dybde, som børn og voksne kan opleve sammen.” Læs hele reportagen på Iscene her…
Du kan læse mere om SWOP festivalen 2024 her…